Gresskarsuppe med kamskjell
Prøv denne smakfulle gresskarsuppen servert med stekt kamskjell! Den er påskegul og lekker, og kan serveres både som forrett og hovedrett.
Gresskarsuppe med kamskjell
Foto: Norges Sjømatråd
GOURMET

Gresskarsuppe med kamskjell
Prøv denne smakfulle gresskarsuppen servert med stekt kamskjell! Den er påskegul og lekker, og kan serveres både som forrett og hovedrett.
  Innhold fra Norges Sjømatråd
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Dykkere og fridykkere kan sanke ingredienser til sine gourmetmåltider selv, og noen deilige kamskjell er noe av det enkleste å få tak i.

På nettstedet Godfisk.no deler Norges sjømat­råd oppskrifter som passer for deg som er glad i fisk og skalldyr. Prøv denne i helgen!



Gresskarsuppe med kamskjell


  • Åpne og rense kamskjellene
  • Skjær toppen av gresskaret, hul ut kjøttet og skjær det i terninger
  • Grovhakk løk og hvitløk, og fres i smør i en kasserolle
  • Tilsett gresskar, melk og hønsebuljong
  • La suppen koke i ca. 10-15 minutter
  • Rør inn halvparten av crème fraîche
  • Smak til med chilipasta, limesaft og salt, og la suppen koke opp
  • Kjør suppen jevn og glatt med foodprosessor eller stavmikser
  • Sil suppen og ha den tilbake i kasserollen
  • Stek kamskjell gylne i smør, ca. 30 sekunder på hver side, og ha i suppen


 
Annonse:


Suppen serveres sammen med resten av créme fraîche'en og brød ved siden av. En tørr hvitvin er perfekt til gresskarsuppe, gjerne en Riesling.

Kamskjell gyter om sommeren, så kvaliteten er best på senvinteren og våren. De har best matinnhold når de er ca. 12 centimeter.





ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI Open Water i Halden i mai

    Hvis vil begynne å dykke, så er det første skrittet å ta et PADI Open Water grunnkurs. Hos Halden Dykkersenter kan du lære å nyte verden under vann i løpet av noen dager!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Intro til uv-jakt og sanking

    Vil du komme i gang med undervannsjakt eller sanking av skjell, krabber og annen sjømat? Bli med på et gratis webinar hvor Martin Helseth forteller deg mer!
Siste videoer:
Annonse:
Annonse:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS