Havedderkopper finnes i alle hav
Mandag 26. februar 2024
Vi har flere arter havedderkopper langs Norskekysten. De finnes i alle hav, og her hjemme ser dykkere vanligvis arter i slektene Nymphon og Pycnogonum.
 
Forskere er litt uenige i hvordan havedderkoppene skal klassifiseres, men de har lenge blitt regnet som leddyr (Arthropoda) i klassen Pycnogonida.
 
Navnet betyr «med mange knær», og henspeiler på de mange segmentene beina er satt sammen av. Les mer om havedderkopper og andre arter på www.hi.no/temasider.
 

Havedderkopp
 
En havedderkopp i slekten Nymphon. Foto: Christian Skauge
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Bli yrkesdykker? Søknadsfrist i dag!

    Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. Mandag er det søknadsfrist for kurset som startar til hausten.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bli minedykker – send søknad nå!

    Minedykkerkommandoen er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre eksplosiver. Du kan søke selv om du ikke har avtjent førstegangstjenesten.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS