NDF nominert til Gullklypa
Norges Dykkeforbund og Plastpiratene er blant finalistene som kan vinne Norges gjeveste miljøpris, Gullklypa. Prisen skal deles ut under Hold Norge Rent-konferansen som avholdes i Bergen i mai.
NDF nominert til Gullklypa
Foto: Søgne Dykkerklubb/Hold Norge Rent
MILJØ

NDF nominert til Gullklypa
Norges Dykkeforbund og Plastpiratene er blant finalistene som kan vinne Norges gjeveste miljøpris, Gullklypa. Prisen skal deles ut under Hold Norge Rent-konferansen som avholdes i Bergen i mai.
  18. april 2024
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Hvert år deler Hold Norge Rent ut Gullklypa. Utmerkelsen er en hyllest til en ildsjel eller organisasjon som har gjort en ekstraordinær innsats mot forsøpling i året som har gått, skriver Hold Norge Rent.

Hvem som vinner prisen og blir årets ryddehelt avsløres under Hold Norge Rent-konferansen som avholdes i Bergen 7.–8. mai i år.

LES OGSÅ
34 millioner til opprydding


Årets finalister er Norges Dykkeforbund, Plastpiratene Dag Reynolds og Andreas Brandvoll, Linda Hansen, Kate og Steinar Tjomlid og Ina Giske.

Dykkemiljøet er med andre ord like sterkt representert blant årets finalister som i fjor, da Søgne Dykkerklubb og Fjord CleanUp var nominert.

Tusenvis av nye spøkelsesteiner


Norges Dykkeforbund gjør et imponerende arbeid med å tilrettelegge for rydding under vann blant dykkerklubber og medlemmer, skriver juryen.

Dykkeforbundet har gjennomført fagdag i marin forsøpling, har sikkerhetskurs for ryddeaksjoner og tilrettelegger for å registrere både ryddeaksjoner og melde inn tapt og funnet spøkelsesredskap.



Juryen trekker spesielt frem Søgne Dykkerklubbs innsats mot spøkelsesfiske, og Martin Helseth sitt arbeid med fridykking og rydding under vann.

Søgne Dykkerklubb har fjernet over 8.000 tapte fiskeredskaper fra havets bunn siden desember 2015, noe juryen betegner som et «eksemplarisk engasjement».

Formidabel innsats i Søgne


Plastpiratene ble etablert i 2018 og står bak innsats for rydding av forsøpling på land og i Oslofjorden.

Organisasjonen gir mennesker positive opplevelser i hverdagen, og klarer å rekruttere bredt på tvers av befolkningen til lavterskel ryddeaktivitet, skriver juryen.

LES OGSÅ
Se opp for farlige gjenstander


– Det har vært veldig imponerende å lese alle nominasjoner og kjenne på den enorme frivillige innsatsen som gjøres mot marin forsøpling langs hele norskekysten, sier jurymedlem Christina Koch fra Naturvernforbundet Troms og Finnmark og Vårt Hav.

– Selve utvelgelsprosessen har vært krevende, da det er mange verdige vinnere. Juryen er veldig stolte av finalistene vi har kommet frem til, som alle har gjort en unik innsats og stått opp mot forsøpling i årevis, forteller hun.

Få pengene tilbake for ryddeaksjoner


Ved siden av Christina Koch bestod juryen av Kari Bunes (styret i Hold Norge Rent/Emballasjeforeningen) og fjorårets Gullklypa-vinner Ruben Oddekalv (Norges Miljøvernforbund).

I tillegg til ære og berømmelse får vinneren en sjekk på 50.000 kroner fra Ragn-Sells, som blir delt ut under Hold Norge Rent-konferansen i Bergen.





ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Webinar om fridykking på onsdag

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du vil ta med familien på spennende opplevelser i vannet til sommeren? Nå får du et gratis grunnkurs hos Frivannsliv.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Dyreliv i havet – et must for dykkere

    Den 7. utgaven av boka «Dyreliv i havet» er en skattkiste for dykkere med interesse for marinbiologi. Den finnes både i trykt utgave og som eBok, og det er bare én ting å gjøre: Løp og kjøp!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS