Streetfood: Balik ekmek fra Tyrkia
Visste du at du kan reise jorden rundt med norsk sjømat? Sommeren er makrellsesong, og nygrillet makrell gir deg en superdigg og sunn smak av Tyrkia i sommer.
Streetfood: Balik ekmek fra Tyrkia
Visste du at du kan reise jorden rundt med norsk sjømat? Sommeren er makrellsesong, og nygrillet makrell gir deg en superdigg og sunn smak av Tyrkia i sommer.
Innhold fra Norges Sjømatråd
I samarbeid med Bocuse d'Or-kokk Gunnar Hvarnes presenterer Norges sjømatråd oppskrifter som gir deg feriefølelsen hjemme på ditt eget kjøkken:
Sommeren er makrellsesong, og da er det lett å få tak i sprellfersk makrell. Tyrkerne bruker ofte norsk makrell når de lager denne deilige fiskesandwichen.
«Balik ekmek» betyr «fisk og brød», og man kan få den servert som streetfood langs kaiene i Istanbul der fiskerne lager den for å tjene en ekstra slant.
Hvis fangst- eller fiskelykken ikke er på din side bugner heldigvis butikkene av fristende sjømat på denne tiden av året.
Mange steder kan du også kjøpe ferske reker, fisk og krabber direkte på brygga. Enten du fanger selv eller kjøper inn er sommeren tiden for å nyte sjømat!