Oppdaget fire nye blekksprutarter
Torsdag 14. mars 2024
Forskere har funnet fire nye arter dyphavsblekksprut på havbunnen i Stillehavet, skriver Schmidt Ocean Institute i en pressemelding.
 
Funnene ble gjort på nærmere 3.000 meters dyp utenfor kysten av Costa Rica. En av de nye artene er i slekten Muusoctopus, der en ny art nylig ble beskrevet fra Barentshavet.
 
– Disse funnene er fantastisk spennende og er samtidig et bevis på at det er så utrolig mye vi ikke vet om havet ennå, sier marinbiolog og leder for havteamet i WWF Verdens naturfond, Fredrik Myhre til NRK.
 

Blekksprut
 
Foto: ROV SuBastian, Schmidt Ocean Institute
 
LES OGSÅ
Når har denne fått norsk navn
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Bli yrkesdykker? Søknadsfrist i dag!

    Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. Mandag er det søknadsfrist for kurset som startar til hausten.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bli minedykker – send søknad nå!

    Minedykkerkommandoen er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre eksplosiver. Du kan søke selv om du ikke har avtjent førstegangstjenesten.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS