Lyr med purre i kremet saus
Denne middagen lager nærmest seg selv i stekepannen – og lyr er lett å få tak i for uv-jegere. Oppskriften har få ingredienser, men mye smak.
Lyr med purre i kremet saus
Foto: Norges Sjømatråd
GOURMET

Lyr med purre i kremet saus
Denne middagen lager nærmest seg selv i stekepannen – og lyr er lett å få tak i for uv-jegere. Oppskriften har få ingredienser, men mye smak.
  Innhold fra Norges Sjømatråd
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Dykkere og fridykkere kan sanke ingredienser til sine gourmetmåltider selv, og lyr kan man jakte under vann eller fiske med stang.

På nettstedet Godfisk.no deler Norges sjømat­råd oppskrifter som passer for deg som er glad i fisk og skalldyr. Prøv denne i helgen!



Lyr med purre i kremet saus


  • Skjær lyr i porsjonsstykker
  • Rens og skjær purrene i tynne ringer
  • Rør sammen vann, crème fraîche, salt, pepper og kajennepepper, og hell det i en stekepannen
  • Ha i fisken og purre, sett på lokk og la trekke på middels varme til fisken er ferdig, 8–10 minutter




Retten serveres med poteter og en tomatsalat, gjerne med løk, olje og eddik. Til fire trenger du fire store tomater og en rød eller gul løk.

Det smaker også godt med litt grovt brød til – og det er nyttig tilbehør for å få med seg all den deilige sausen!



Kilde: Norges Sjømatråd



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI Advanced i helgen

    Har du tatt grunnkurs i dykking? Ta et skritt videre og bli med på et PADI Advanced Open Water Diver-kurs hos Oslofjorden Dykkesenter i februar!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS