Lyr med purre i kremet saus
Denne middagen lager nærmest seg selv i stekepannen – og lyr er lett å få tak i for uv-jegere. Oppskriften har få ingredienser, men mye smak.

Foto: Norges Sjømatråd
Lyr med purre i kremet saus
Denne middagen lager nærmest seg selv i stekepannen – og lyr er lett å få tak i for uv-jegere. Oppskriften har få ingredienser, men mye smak.
Innhold fra Norges Sjømatråd
På nettstedet Godfisk.no deler Norges sjømatråd oppskrifter som passer for deg som er glad i fisk og skalldyr. Prøv denne i helgen!
Lyr med purre i kremet saus
- Skjær lyr i porsjonsstykker
- Rens og skjær purrene i tynne ringer
- Rør sammen vann, crème fraîche, salt, pepper og kajennepepper, og hell det i en stekepannen
- Ha i fisken og purre, sett på lokk og la trekke på middels varme til fisken er ferdig, 8–10 minutter
Retten serveres med poteter og en tomatsalat, gjerne med løk, olje og eddik. Til fire trenger du fire store tomater og en rød eller gul løk.
Det smaker også godt med litt grovt brød til – og det er nyttig tilbehør for å få med seg all den deilige sausen!
Kilde: Norges Sjømatråd